حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 29 شعبان 1444 Tuesday, 21 March , 2023 ساعت ×
پرچم نیمه افراشته سازمان ملل، در سوگ رحلت فقیه شیعه
۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۸:۲۵
شناسه : 5397
بازدید 739
21

بیانات حضرت آیت‌الله اشرفی شاهرودی مدظلّه پیرامون مسأله استقلال حوزه علمیه با عنوان ” پرچم نیمه افراشته سازمان ملل، در سوگ رحلت فقیه شیعه “: در طول چهارده قرنی که بر روحانیّت شیعه گذشت، یکی از بزرگترین افتخاراتش آن است که روی پای خود ایستاده است. ابّهت علمای شیعه در بین مردم و حکّام ناشی […]

ارسال توسط :
پ
پ

بیانات حضرت آیت‌الله اشرفی شاهرودی مدظلّه پیرامون مسأله استقلال حوزه علمیه با عنوان ” پرچم نیمه افراشته سازمان ملل، در سوگ رحلت فقیه شیعه “:

در طول چهارده قرنی که بر روحانیّت شیعه گذشت، یکی از بزرگترین افتخاراتش آن است که روی پای خود ایستاده است. ابّهت علمای شیعه در بین مردم و حکّام ناشی از تقوی و ورع بود.

حال این امانت امام زمان علیه‌السّلام امروز به دست ما رسیده است و خدمتگزاران اسلام ناب محمّدی که این افتخار را در استقلال و عدم وابستگی داشتند، آن را به ما رسانده‌اند.

این عدم وابستگی به دیگران و از طرفی تقوا و ارتباط معنوی عجیبی که علمای سلف با خدای متعال داشتند موجب آن بود که در قرون گذشته علمای ربّانی در دل مردم جای داشته باشند!

این زهد و ورع علمای شیعه بود که موجب شد امثال شیخ انصاری‌ها و صاحب جواهرها را در دامان خود بپروراند. به همین دلیل بود که وقتی فقهای شیعه حکمی می‌دادند، مردم این حکم را به منزله حکم امام زمان علیه‌السّلام می‌دانستند.

در داستان میرزای شیرازی و فتوای معروف تنباکو این کم نیست که اندرونی کاخ ناصرالدّین شاه نیز به خاطر ظتوای مرجع دینی، قلیانهای خود را بشکنند! این عظمت و محبوبیّت را ما خود در فوت مرحوم آیت‌الله بروجردی مشاهده کردیم.

آن زمان ما در نجف بودیم و در عین این که عراق مقلّد آیت‌الله بروجردی نبودند، لیک با اعلام این خبر، گریه و ضجّه سراسر صحن امیرالمؤمنین علیه‌السّلام را فرا گرفت و مراسم یادبود برای ایشان تا چهل روز در نجف برپا بود. پرچم نیمه افراشته سازمان ملل، در سوگ رحلت فقیه شیعه

پرچم سازمان ملل را به احترام این عالم بزرگ شیعه به حالت نیمه افراشته درآوردند.

سؤال آن که این اثر شگفت در حیات و ممات علمای دین از کجا آمده بود؟ بی‌تردید کوشش و پشتکار در دوران تحصیل، تقوا و ورع و استقلال از تشکیلات دولتی، سه عامل کلیدی در رقم خوردن این عظمت بوده است.

منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.